Pin It
Τραγανά κουλουράκια κανέλας

Δοκίμασα νέα συνταγή για μπισκότα κανέλας! Για όσους αγαπάνε την κανέλα και τους θυμίζει κάτι από τα παιδικά τους ...χρόνια και τα βουτυράτα, αφράτα, τραγανά μπισκότα, πρέπει να την φτιάξουν οπωσδήποτε. Είναι εύκολη συνταγή και σε μιάμιση ώρα έχετε ολόφρεσκα σπιτικά και υγιεινά μπισκότα κανέλας!

90'

Εύκολο

20-25 μπισκότα

Υλικά για 20-25 μπισκότα κανέλας

  • 1 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 
  • 100-125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά για λίγο.
μπισκότα κανέλας
2
Ρίχνουμε στο μείγμα τις βανίλιες, το μπέικινγκ και την κανέλα και χτυπάμε για λίγο να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ. Θα έχουμε μία ζύμη που θα μοσχοβολά κανέλα και θα κολλάει ελαφρά στα χέρια. Θα την βάλουμε στο ψυγείο τυλίγοντάς την με μια διάφανη μεμβράνη για περίπου δέκα λεπτά με ένα τέταρτο.
3
Λαδώνουμε λίγο ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε τη ζύμη στο κέντρο. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα και με τον πλάστη ανοίγουμε ομοιόμορφη ζύμη πάχους 2-3 εκατοστών. Στη συνέχεια κόβουμε με κουπάτ τα σχέδια που θέλουμε και όση ζύμη περισσέψει, κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει.
4
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί, απλώνουμε επάνω τα μπισκότα κανέλας, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 20 λεπτά. Τα μπισκότα μας θα χρυσαφίσουν και θα μοσχοβολάνε.
μπισκότα κανέλας