Pin It
Υπέροχη, πεντανόστιμη και πανεύκολη σκεπαστή τάρτα βερίκοκο! Τι πιο όμορφο από ένα κομμάτι τάρτα βερίκοκο για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ; Ειδικά αυτό το μήνα, που τα βερίκοκα βρίσκονται παντού, είναι αρκετά ώριμα και μας φτάνουν και μας ...περισσεύουν! 

120'

Μέτριο

8 κομμάτια

26cm (διάμετρος)

Σκεπαστή τάρτα βερίκοκο

Υλικά για τη σκεπαστή τάρτα βερίκοκο



Για τη ζύμη τάρτας

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Λίγο αλάτι 

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:

8-9 βερίκοκα καθαρισμένα και κομμένα στα δύο 

4-5 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Για το πασπάλισμα: 2-3 κ.σ. καστανή ζάχαρη και ασπράδι από ένα αυγό

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το νερό, το βούτυρο σε κομματάκια, το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με τα δάχτυλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να φτιάξουμε μια όμορφη μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και μοσχοβολάει!

Την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο με διάφανη μεμβράνη για μισή ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μέρη. Το ένα μέρος, που θα είναι και η βάση της τάρτας, θα είναι λίγο μεγαλύτερο. Βουτυρώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα μας.

Ανοίγουμε φύλλο, όχι πολύ λεπτό γιατί θα μας σπάει και το στρώνουμε για βάση στην ταρτιέρα.

Φροντίζουμε να έχει στα πλαϊνά της ταρτιέρας μας ζύμη, ώστε να την γυρίσουμε μετά προς τα μέσα.

Πιρουνίζουμε τη βάση, πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. καστανή ζάχαρη και στρώνουμε τα βερίκοκα μας, χωρισμένα στα δύο ανάποδα. Πασπαλίζουμε ξανά με λίγη ζάχαρη.

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο μικρότερο και το απλώνουμε επάνω στα αναποδογυρισμένα βερίκοκα. Κλείνουμε τις άκρες με το φύλλο της βάσης.

Αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας με το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο και πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. ζάχαρη καστανή. Αν μας περισσέψει λίγη ζύμη, φτιάχνουμε και σχεδιάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά. Καλή απόλαυση!!!
σκεπαστή τάρτα βερίκοκο