Όταν ξεκινά ο Χειμώνας και το κρύο, σκεφτόμαστε θρεπτικά φαγητά που θα μας ζεστάνουν και θα μας δώσουν και τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για να γλιτώσουμε κρυολογήματα και ένα σωρό άλλα...

Μερίδες: 2-3 άτομα

Χρόνος: 2 ώρες

Υλικά για την Κοτόσουπα

Εκτέλεση:

Αρχικά, πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το ξεπετσιάζουμε και το τοποθετούμε σε νερό που βράζει. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, σκεπάζουμε ελαφρά και το αφήνουμε  να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά. Κάθε τόσο, αφαιρούμε τον περιττό αφρό.
 
Παράλληλα, κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά μας να τα έχουμε έτοιμα. 
 
Όταν γίνει το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια κουτάλα και σουρώνουμε το βρασμένο ζωμό σε μια άλλη. Την τοποθετούμε ξανά στο αναμμένο μάτι και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας. Αφήνουμε να βράσουν για 20 με 30 λεπτά. 
 
Έπειτα, αφαιρούμε μόνο τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε, ρίχνοντας τον πολτό ξανά μέσα στον βρασμένο ζωμό. Ανακατεύουμε καλά, ελαφριά και έπειτα ρίχνουμε μέσα και το ρύζι μας ή ό, τι άλλο επιθυμείτε για τη σούπα. 
 
Τρώμε συνοδεία με το κοτοπουλάκι που βράσαμε.

Αν θέλετε, κρατάτε το βρασμένο κοτόπουλο και φτιάχνετε μια νοστιμότατη Κοτόπιτα!
 
Tip: Μπορείτε εάν θέλετε, να φτιάξετε αυγολέμονο και να περιχύσετε τη σούπα πριν σερβίρετε, για περισσότερη νοστιμιά. Αλλιώς στύβετε απλά όσο λεμόνι θέλετε εσείς.
 

Καλή Όρεξη!