Pin It
Πίτσα λαχανικών με φυτική κρέμα

Υπέροχη, ζουμερή πίτσα λαχανικών νηστίσιμη με φυτική κρέμα. Το ζυμαράκι της γίνεται αφράτο και νόστιμο με γάλα αμυγδάλου. Δοκιμάστε την!

3 ώρες

Εύκολο

16 κομμάτια

Υλικά για τη νηστίσιμη πίτσα λαχανικών με φυτική κρέμα

Για τη ζύμη πίτσας

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή κίτρινο
  • 385 ml νερό χλιαρό
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 35 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 35 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη καστανή

Υλικά για την πίτσα

  • 8-10 ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
  • 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια σε ροδέλες
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε βέργες
  • 2 κίτρινες πιπεριές σε βέργες
  • 2 κονσέρβες τεμαχισμένα μανιτάρια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κουρκουμά σε σκόνη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη φυτική κρέμα

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ κοφτές
Δείτε την εκτέλεση

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί, 5 με 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το γάλα αμυγδάλου. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε καλά, προσθέτοντας αλεύρι και νερό (τα υπόλοιπα), μέχρι να έχουμε λεία ζύμη και μαλακή. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.


Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μας σε ένα ταψί όπου το έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο.

Την αφήνουμε να μείνει και να φουσκώσει κι άλλο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά και την φυτική κρέμα. 

Όσο αφήνουμε τη ζύμη, ξεκουράζεται και απλώνεται καλύτερα στο ταψί.


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καίμε 2 με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μαραίνουμε πρώτα τις πιπεριές με το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε όλα μαζί να μαραθούν για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέτουμε αλατάκι, πιπέρι, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε ξανά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με σύρμα και μόλις πήξει ελαφρά είναι έτοιμο! Ρίχνουμε τη φυτική κρέμα στα λαχανικά.

Ανακατεύουμε την κρέμα με τα λαχανικά στο τηγάνι μας και απλώνουμε το μείγμα επάνω στη ζύμη. Προσθέτουμε και τις ελίτσες μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και κάτω αντίσταση στους 200οC για περίπου 45 λεπτά (ή πάνω-κάτω αντιστάσεις). Μόλις δείτε τη ζύμη να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ξεκολλάει από το ταψί, είναι έτοιμη!

Καλή Όρεξη!