Pin It
Μπιφτέκια λαχανικών λεμονάτα στο φούρνο

Εύκολα και πεντανόστιμα λεμονάτα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο.

90'

Εύκολο

6-7 άτομα

Υλικά για τα λεμονάτα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο

  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 κιλό λαχανικά ανάμεικτα κατεψυγμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Δυόσμο ξερό
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 4 φέτες ψωμί, την ψίχα
  • 6 κ.σ. αλεύρι, όσο πάρει
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κέτσαπ
  • Ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
Δείτε την εκτέλεση

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά για μισή ώρα.

Βράζουμε και την πατάτα ξεχωριστά μέχρι να μαλακώσει. Λιώνουμε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ όλα μαζί, αλλά όχι πολύ.


Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την κέτσαπ, μουστάρδα, το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο. Το ψωμί το μουλιάζουμε για λίγο και αφού το στραγγίσουμε προσθέτουμε την ψίχα του. Βάζουμε και αλεύρι, όσο πάρει. Μπορεί να μη χρειαστούν όλες οι κουταλιές. Θα το δείτε όπως θα πλάθετε στα χέρια. Ζυμώνουμε καλά.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια λαχανικών και τα τοποθετούμε στο ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιολάδου και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

TIP μαμάς: Ψήνουμε πρώτα μερικές πατάτες στο φούρνο με ελαιόλαδο και λεμόνι (λεμονάτες) και προσθέτουμε στο τελευταίο εικοσάλεπτο τα μπιφτέκια λαχανικών επάνω στις πατάτες.

Καλή όρεξη!