Pin It
Εύκολα μπριός (brioche) με λουκάνικα! Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε.

1 ώρα και 30'

Εύκολο

12 μικρά μπριός

μπριός με λουκάνικα

Εύκολα μπριός (brioche) με λουκάνικα και μια υπέροχη ζύμη!

Μια εύκολη συνταγή μπριός (brioche) για όσους λατρεύουν τον συνδυασμό τσουρέκι-αλμυρό και ταυτόχρονα ...άγλυκο! 

Τα αγαπημένα μας brioche είναι γαλλικής προέλευσης και μπορούμε να τα απολαμβάνουμε με ό, τι είδους γέμιση θέλουμε! Αλμυρή, γλυκιά, με λουκάνικα...

Είναι ξεχωριστό σνακ, με μια ιδιαίτερη ζύμη που όταν ψηθεί λιώνει στο στόμα! Μοιάζει με πολλή καλής ποιόητας ψωμάκι αλλά είναι πολύ καλύτερο.

Εδώ, σας παρουσιάζω μια απλή και εύκολη συνταγή, για να μην περιμένουμε μια μέρα ολόκληρη να τα απολαύσουμε! 

Στη ζύμη μας θα χρησιμοποιήσουμε βούτυρο, το οποίο είναι και το βασικό συστατικό της ζύμης μπριός (brioche) μας. Πρέπει να είναι παγωμένο και να κάνει τα μπριός μας αφράτα. Κάτι άλλο είναι το αλεύρι, το οποίο καλό είναι να είναι σκληρό. Τα αυγουλάκια μας, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή επιτυχία!




ζύμη μπριός
ζύμη μπριός
μπριός με λουκάνικα

Υλικά για τα μπριός με λουκάνικα


  • 280 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαγιά ξερή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά +1 αυγό για το άλλειμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. γάλα χλιαρό
  • 115 γρ. βούτυρο μαλακό κομμένο σε κομματάκια
  • 12 μικρά λουκανικάκια

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί να ενωθούν.

Ρίχνουμε μέσα το γάλα χλιαρό, όχι να καίει γιατί θα μας κάψει τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε και το βούτυρο, χτυπώντας τώρα στη μεσαία ταχύτητα. Ρίχνουμε το βούτυρο σε δόσεις. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε αργά. Δε χρειάζεται να ενωθεί με τη ζύμη εντελώς, γιατί αυτό θα κάνει τα μπριός μας αφράτα!

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια που θα δουλέψουμε, ρίχνουμε επάνω τη ζύμη που κολλάει πολύ και τη δουλεύουμε με αλεύρι για λίγο με τα χέρια μας.

Την αφήνουμε σκεπασμένη για μία ώρα τουλάχιστον.


Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια (περίπου 12). Ανοίγουμε ένα μπαλάκι σε χοντρό κορδόνι και μετά το πατάμε ελαφρά κατά μήκος. Τοποθετούμε το λουκάνικο στην άκρηκαι στριφογυρίζουμε τη ζύμη γύρω του.

Αλείφουμε τα μπριοσάκια μας με αυγό χτυπημένο, λίγο αλάτι και λίγο σουσάμι, προαιρετικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oC για ένα τέταρτο περίπου. Όταν ροδίσουν και ...χρυσοκοκκινίσουν είναι έτοιμα!

Απολαύστε τα!