Pin It
Τηγανητά Ψάρια και πώς τα τηγανίζω σωστά

Τηγανητά Ψάρια και πώς τα τηγανίζω σωστά. Εδώ σας έχω μερικά tips επιτυχίας!

Ψάρια τηγανητά και πώς τηγανίζονται σωστά

Τα τηγανητά ψάρια μας αρέσουν πολύ! Το σημαντικό είναι να μη μαζεύουν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, να έχουν τραγανή κρούστα, να μην καίγονται ή να διαλύονται στο τηγάνι και να παραμένουν νόστιμα και ζουμερά στο εσωτερικό τους.

Ποια είναι τα μυστικά για ένα καλό και σωστό τηγάνισμα;


Σκουπίστε και στεγνώστε τα ψάρια καλά να μην έχουν νερό από το ξέπλυμα επάνω τους ούτε στο εσωτερικό, γιατί θα τραβήξουν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα. Αλατίστε ελαφρά τα ψάρια πριν τα τηγανίσετε. Για πιο τραγανή και ανάλαφρη κρούστα, τινάξτε το περιττό αλεύρι από τα ψάρια.

Τηγανίζουμε ψάρια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ πρέπει να έχει κάψει καλά το λάδι πριν βάλουμε τα ψάρια στο τηγάνι. Καλό είναι να μην τηγανίζουμε πολλά ψάρια μαζί, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Μην αφήνετε τα ψάρια να τηγανίζονται πολύ ώρα. Τρία λεπτά από κάθε πλευρά, είναι αρκετό!

Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμα! Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρετε.
ψάρια τηγανητά

Σε τι λάδι πρέπει να τηγανίζουμε τα ψάρια;

Ερευνητές έχουν αποδείξει ότι το καταλληλότερο λάδι για το τηγάνισμα των ψαριών είναι το έξτρα παρθένο ελιόλαδο. Επίσης, λάδια ειδικά για τηγάνισμα και το ηλιέλαιο τηγανίζουν καλά τα ψάρια. Η επιλογή είναι δική μας!

Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Γεμίστε το τηγάνι με λάδι, ώσπου να καλύπτει ένα ψάρι μέχρι τη μέση. Μην το παρακάνετε, γιατί όταν θα αρχίσετε να βάζετε τα ψάρια στο τηγάνι η στάθμη του λαδιού θα ανέβει.
Image
Image

Ποια ψάρια τηγανίζονται;

Τα ψάρια που τηγανίζονται είναι συνήθως εκείνα με το πιο λεπτό πάχος, για να τηγανίζονται γρήγορα στις υψηλές θερμοκρασίες του καυτού λαδιού και να μη μαζεύουν περιττό λάδι.

Τέτοια ψάρια είναι η αθερίνα, η κουτσομούρα, τα μπαρμπούνια, η μαρίδα, ο γαύρος, η σαρδέλα, τα μπακαλιαράκια, οι γόπες, το σαφρίδι.

Γιατί αλευρώνουμε τα ψάρια;

Δεν γίνεται να τηγανίσουμε το οτιδήποτε, από λαχανικά μέχρι κιμά και ψάρια, χωρίς να το αλευρώσουμε πρώτα.

Το αλεύρωμα, βοηθά το ψάρι να διατηρηθεί τραγανό, νόστιμο και ζουμερό στο εσωτερικό, χωρίς να καεί από τις υψηλές θερμοκρασίες του καυτού λαδιού.

Χρησιμοποιήστε το απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε συνδυασμό με καλαμποκάλευρο, προσθέτοντας 2 κουταλιές μπέκιν για καλύτερη κρούστα και υφή. Μπορείτε να αλατίσετε ελαφρά το αλεύρι.
Image